ComHem startar arbetet med bredbandet

Under nästa vecka (vecka 41) kommer ComHems underentreprenör Bäck Installation att påbörja arbetet med bredbandet. De kommer främst att arbeta i källare, krypgrunder m.m. De kommer inte behöva tillträde till lägenheterna, eftersom ComHem kommer använda det befintliga uttaget som Bredbandsbolaget har i hallen i varje lägenhet idag.

Planerat startdatum är 1 november. Ni som har ett befintligt abonnemang från någon annan operatör än ComHem måste säga upp ert abonnemang för att undvika dubbla kostnader. Vill man ändå behålla sitt abonnemang från Bredbandsbolaget så går det bra, då låter ComHem bli att koppla över ditt uttag i kopplingspanelen.

Ni som redan idag har ComHem kommer att ligga kvar på det gamla bredbandsnätet (antenn-uttaget i vardagsrummet), om ni inte aktivt ber om att bli flyttade till det nya FiberLAN-nätet (vita dosan i hallen). Det är ingen prisskillnad, och det gamla nätet klarar 100/10 Mbit/s som kommer ingå i hyran utan problem. Om ni har problem med bredbandet eller bredbandstelefonin (t.ex. inte får utlovad hastighet, eller att telefonsamtalen ”hackar”) så rekommenderar vi att ni byter till det nya bredbandsnätet (FiberLAN), eftersom det är snabbare och stabilare.

Vid bredbandsuttaget i hallen finns det inget eluttag i de flesta lägenheter. Då kan man dra en nätverkskabel från bredbandsuttaget till platsen där man vill ha routern/bredbandsdelaren (alternativt direkt till datorn). Nätverkskabeln kan man köpa på t.ex. Kjell & Co i centrum. Den ska vara av typen UTP CAT5e (eller CAT6) men det finns olika längder och färger att välja på.